Diş eti ameliyatı, diş eti hastalıklarına yönelik cerrahi bir operasyondur. Diş eti ameliyatı fiyatı 2021 yılında yapılacak işlemler ile belirlenmektedir. Yiyecek ve içecekler sonrasında ağız içinde oluşan bakterilerin, düzenli bakım yapılmadığında zamanla plağa dönüşmesi kaçınılmaz bir durumdur. Böyle durumlarda, sağlıklı diş etleri için düzenli diş fırçalama ve diş taşı temizliği şarttır.
Diş eti ameliyatı sayesinde; oluşacak olan diş plağının önüne geçmek için, diş ve diş etleri arasındaki cep boşlukları kapatılır. Dişteki tartar tabakası ve dişlerin yüzeyini kaplayan plak bu operasyonla alındıktan sonra daha sağlıklı diş eti dokusu elde edilmektedir.
Diş eti ameliyatı, diş köklerini ve diş üzerindeki tartar oluşumunu ortadan kaldırmak üzere yapılan bir operasyondur. Ayrıca diş eti çizgisi normal bir seviyede olmadığı zaman da diş eti ameliyatı yapılmaktadır.
Diş eti ameliyatının yapılışı, ultrasonik kazıyıcılar ve diş hekimliğinde kullanılan aletlerle gerçekleştirilmektedir. Hastada gingivitis, yani diş eti hastalıklarının olup olmamasına bağlı olarak ameliyat, lokal anesteziye gerek duyulmadan da gerçekleşebilir. Diş eti ameliyatlarında diş kökü ve diş eti arasındaki sert bölüm hedeflenerek oluşan plağın ve diş taşının temizliği gerçekleştirilir.
Eğer hastada diş eti hastalıklarına bağlı periodontal hastalıklar söz konusu ise, yapılacak operasyonlar farklılık gösterilebilir. Diş eti çizgisi düzensizliği ve diş etindeki enfeksiyonlara, birkaç seans sürecek operasyonlar yapılmaktadır.
Diş eti ameliyatının kaç günde iyileşeceği, diş eti ameliyatı sonrasında yapılacak ağız bakımının devamlı olmasına bağlıdır. Kişiden kişiye değişebilecek bir durum olmasının yanı sıra, alanında başarılı bir diş hekiminin gerçekleştireceği bir ameliyat ile iyileşme süresi kısalacaktır.
Diş eti çekilmesi ameliyatı, genetik faktörler ya da çeşitli travmalara bağlı olarak diş etlerinde oluşan hastalıklara yapılan bir ameliyattır. Diş eti çekilmesinin en yaygın belirtileri arasında, dişlerin normalde olduğundan daha uzun gözükmesi ve diş eti dokusunu tahrip eden kanamalar gösterilebilir.
Diş eti ameliyatı sonrası, hastanın diş etlerinde kanama; plak, tartar ve enfeksiyon oluşmaz. Başarılı geçen bir operasyonun ardından, diş kökündeki ceplerin kapatılması sayesinde, diş etlerindeki çekilme de düzeltilmiş olur.
Diş eti ameliyatı sonrası bakım, diş hekiminiz tarafından önerilecek yönergeler doğrultusunda olmalıdır. Özellikle doktorun reçete edeceği diş macunu, diş fırçası ve fluorid jel düzenli olarak kullanılmalı, ağız içinde oluşacak bakteriler önlenmelidir. Ayrıca, diş ipi kullanarak da dişlerin arasına ve diş köküne yerleşecek olan plak düzenli olarak temizlenmelidir.
Diş eti ameliyatı sonrası ağrı şiddeti, kişinin gündelik yaşantısını engelleyecek bir ağrı değildir. Bu ağrı, diş hekimin yazacağı ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilmektedir. Bunun yanı sıra diş eti ameliyatı sonrası, diş köklerinde hafif şişlik, sıcak ve soğuk gıda hassasiyeti gibi durumlar oluşsa da bu sorunlar birkaç gün içinde tamamen yok olur. Endişe etmeden doktorun dediklerini yerine getirmek hızlı iyileşmek için yapılacak en doğru yöntemdir.
Diş eti ameliyatı fiyatı 2021 itibariyle, diş eti iltihabının olup olmamasına ve diş hekimliği tarafından belirlenecek işlemlere bağlı olarak 1000 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir. Diş eti ameliyatı fiyatları operasyonun yapılacağı hastanelere veya özel diş hekimi kliniklerine göre farklılıklar gösterebilir.
1 Comment
diş eti ameliyatı indan sonra etim beyazladı iltihap mi olustu