Diş dolgu fiyatları 2022 yılında doldurulacak dişin konumuna, dolgunun boyutuna ve seçtiğiniz dolgu malzemesine bağlı olarak değişmektedir. Diş dolgusu, dişin çürük nedeniyle hasar görmüş veya travma nedeniyle yıpranmış olan kısmını tamamlamak için kullanılır. Dişin bir dolgu ile eski haline getirilmesi, dişin bütünlüğünün korunmasına ve ileride oluşacak hasarın önlenmesine yardımcı olur, buda diş kaybınızın önüne geçer.
Dolgular önceki dönemlerde metalden yapılıyordu ancak günümüzde gerçekleştirilen dolgu diş tedavisi aşamalarında porselen ve kompozit malzemeler kullanılarak diş estetiği en iyi düzeyde korunmaktadır. Lokal anestezi kullanımı sayesinde de diş dolgusu yaptırma işlemi artık tamamen ağrısızdır.
Diş dolguları, çoğunlukla ağız bakterilerinin neden olduğu diş çürüğü lekelerin temizlenmesi sonucu ortaya çıkan boşlukları onarmak için kullanılır. Diş hekiminiz çürük materyali dişinizden çıkararak deliği bir dolgu malzemesi ile onarır. Bu çürüğün daha fazla ilerlemesini durdurarak dişi güçlü kılar ve çatlak gibi hasarlara karşıda dirençli tutar.
Bu maddelerden biri sizde varsa diş dolgusuna ihtiyacınız var demektir;
Sizde kliniğimizden diş dolgusu için randevu alarak alanında uzman doktorlarımızdan en iyi tedaviyi alabilirsiniz.
Hemen Ara Randevu Al Whatsapptan Yaz
Diş dolgu fiyatları 2022 yılı verilerine göre doldurulacak dişin konumuna, dolgunun boyutuna ve seçtiğiniz diş dolgu maddesine bağlı olarak 400 TL ile 600 TL arasında değişmektedir. Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.
Tüm boşlukların yukarıdaki semptomlara neden olmadığını unutmayın. Çoğu durumda, boşluklar bir süre ilerlemeden semptomlara neden olmaz. Düzenli diş temizliği ve kontrol randevuları için diş hekiminizle görüşün. Diş hekiminiz küçük, iğne deliği boşluklarını semptomlara neden olmadan önce tespit etmek için röntgen ve lazer gibi araçlar kullanabilir. Çürükler büyümeye devam ederken dişin bütünlüğüne daha büyük bir tehdit oluşturduğundan, bu aşamada boşlukları herhangi bir belirtiye neden olmadan önce doldurmak en iyisidir.
Yıllar önce dolgu diş hep metalden yapılıyordu; genellikle ya altın ya da gümüş kullanılmıştır. Metal dolgu diş çok dayanıklıydı, ancak çoğu hasta ağızda ne kadar belirgin olduklarından hoşlanmaz. Neyse ki, hastaların ağızlarında dolguları çok daha az belirgin hale getiren kompozit reçine ve porselen gibi diş renginde seçenekler var. Diş hekiminiz, doldurulması gereken dişin konumuna, bütçenize, kavitenin boyutuna ve kişisel tercihlerinize göre dolgunuz için en iyi malzemeyi seçmenize yardımcı olabilir.
Metal dolgu diş hala en dayanıklı seçenektir. Altın dolgular on yıllarca, hatta tüm bir ömür boyu dayanabilir ve gümüş dolgular genellikle 10 yıl veya daha uzun süre dayanır. Pek çok hasta hala arka azı dişlerindeki çürükler ve çentikler için metal dolguları tercih etmektedir, çünkü bu dişler güldüklerinde kolayca görülmezler. Metal dolgular da çoğu durumda en uygun fiyatlı seçenektir. Günümüzde çoğu cıva, gümüş ve kalay gibi metallerin bir karışımıdır.
Kompozit reçine dolgular, mukavemet için silika veya seramik içeren özel bir epoksi malzemeden yapılır. Dişinizin doğal rengine uyum sağlamak için özel olarak renklendirilebilirler, bu da onları ön dişler ve gülümsediğinizde görünen diğer alanlar için popüler bir seçim haline getirir.
Diş hekiminizin, kompozit bir dolgu yerleştirirken, metal bir dolgu yerleştirirken olduğu kadar çok diş malzemesi çıkarmak zorunda değildir. Bu nedenle, diş hekiminizin daha büyük boşluklar için kompozit dolgular önermesi muhtemeldir. Kompozit dolguların bir dezavantajı, metaller kadar uzun süre dayanmamalarıdır. Dolgularınızı her 10 yılda bir veya daha kısa sürede değiştirmeniz gerekebilir. Ön diş dolgusu estetik açıdan en estetik yapılan dolgu çeşididir.
Tüm doldurma seçeneklerinin en maliyetli olanıdır, ancak kompozit reçine dolgulardan daha uzun ömürlüdürler. Diş hekimleri, çürükleri tedavi etmekten çok aşınmış dişler için dolgu kullanırlar.
Çoğu durumda, diş sigortasının bir kompozit veya gümüş amalgam diş dolgu fiyatları tamamını veya çoğunu karşılayacağını unutmayın. Diş ağrısı, hassasiyet, ağız kokusu veya diğer çürük veya diş hasarı semptomlarından şikayetçiyseniz, bugün bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tedavi sonrası herhangi bir ağrı hissetmezsiniz, ancak diş dolgusu sonrası ağrı kısa süreli hafif bir ağrı olabilir 1-2 gün içinde tamamen geçecektir.
Dolgu tedavisi dışında kliniğimizde ortodontist tarafından ücretsiz diş teli tedavisi ve diş teli fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Diş dolgu ücreti yapılan dolgu türüne bağlı olarak 300 TL ile 600 TL arasında bir fiyata yapılmaktadır.
Diş dolgu tedavisi süresi ortalama 30 dakika sürmektedir.
Diş dolgu tedavisi uygulanırken diş hekimi tarafından anestezi uygulandığı için herhangi bir acı olmaz. Tedavi sonrası geçici hassasiyet hissedilebilir.
18 yaş altı bireylere,enfeksiyon kapma riski olan hastalara,gebe ve emzirme döneminde olan kadınlara dolgu uygulanmaz.
Dolgu yapılan dişin durumuna ve yapılan dolgu türüne bağlı olarak 1 hafta içerisinde ağrı tamamen geçecektir.
Diş dolgusu ağız ve diş hijyeni korunduğu takdirde ortalama 10 ile 20 yıl arasında dayanmaktadır.
119 Comments
Merhabalar 24 yaşında bir bireyim sol üstteki disime daha öncesinde dolgu yaptırmıştım ama şuan dolguya dokununca hala ağrı hissediyorum o dolgu yerine daha iyi bir dolgu olurmu ? Ve sağ üstte de bir dolgum vardı dolgunun yarısi düştü onun yerinede bir dolgu yapılabilir mi ? cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.
Guncel mi fiyatlar
Bn 9 haftalık gebeyim on dişler parca seklinde dusuoda acaba dolgu yaptirilabikirmiyim
Teşekkürler faydalı bilgiler için