Diş hekiminiz bir veya daha fazla eksik dişin yerine diş köprüleri yaptırmanızı önerdiyse, köprü diş prosedürü ve neler beklemeniz gerektiği hakkında zaten bazı şeyler biliyor olabilirsiniz. Peki ya yanıtlanması gereken daha fazla sorunuz varsa? Diş hekiminize her türlü diş tedavisine başlamadan önce aklınıza takılan soruları her zaman sormanız gerekse de, köprülerle ilgili sık sorulan sorulara aşağıdaki yanıtlar bilginizi genişletmeye yardımcı olabilir ve dişçi koltuğuna oturmadan önce sizi rahatlatabilir. Peki köprü diş nasıl yapılır;
Köprü diş, travma, diş çürümesi, çekim veya yaş nedeniyle kaybedilmiş olabilecek eksik dişlerin yerine konması için kullanılan onarıcı yapılardır. Köprü diş nasıl yapılır sorusuna cevap olarak diş hekiminiz, eksik olabileceğiniz dişler arasındaki boşluğu “köprülemek” için diş kronları kullanacaktır. Bu günlerde köprüler genellikle porselenden yapılmıştır, böylece doğal görünmeleri ve hatta daha uzun süre dayanmaları için gölgelendirilebilirler.
Kısmi bir köprü diş veya çıkarılabilir kısmi protez (RPD), küçük, sakız renginde veya pembe plastik bir tabana tutturulmuş yapay dişlerden oluşur. Parçayı yerinde tutmak için metal çerçeve veya diğer esnek malzemeler de kullanılabilir.
Dişe köprü tipik olarak zarar vermez. Hatta diş hekiminiz dişlerinizi bir köprüye hazırlamak için çalışırken, bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi kullanacaktır. Uyuşma ajanı geçtikten sonra, biraz ağrı ve hassasiyet yaşayabilirsiniz, ancak daha iyi hissetmek için ihtiyacınız olan tek şey reçetesiz satılan bir ağrı kesici ilaç olabilir. Şiddetli ağrınız varsa hemen diş hekiminize başvurun çünkü bu normal değildir.
Geleneksel, sabit köprüler ağzınızda kalıcı olarak yapıştırılır. Ancak çıkarılabilir, kısmi bir dişe köprü seçerseniz, istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz. Birçok hasta uyurken ve temizlik amacıyla köprüleri kaldırır.
Köprü diş beş ila 10 yıl arasında sürebilir. Ancak bazen hastalar aynılarını onlarca yıl kullanabilir! Bununla birlikte, diş köprülerinin dayanıklılığı çeşitli faktörlere bağlıdır; dişlerinize ne kadar iyi baktığınız, köprülerin nerede olduğu ve onları oluşturmak için kullanılan malzemeler dahil.
Kısacası, evet bir diş köprüsünü değiştirebilirsiniz. Köprünüzde önemli ölçüde yontma, kırılma veya tamamen çıkma varsa, diş hekiminiz onu yenisiyle değiştirmek isteyebilir. Bununla birlikte, bir yedek köprü genellikle ilk köprü kadar uzun süre dayanmaz. Daha uzun süre dayanacak daha kalıcı bir seçenek istiyorsanız, diş implantları tipik olarak çok daha iyi bir diş değiştirme seçeneği olarak önerilir.
Köprü diş replasmanları uzun yıllar sürebilmesine rağmen yine de problemler yaşanmaktadır. Kırık bir köprünüz varsa veya diş hekiminiz rutin bir diş muayenesi sırasında ilgili bir şey fark ederse, hasarı onarabilir. Diş köprünüzde bir sorun olduğunu fark ederseniz mümkün olan en kısa sürede diş hekiminize görünün. Bir şeyleri ertelemek, köprünüzü kaybetmek anlamına gelebilir!
Eksik dişleriniz varsa, Periodent diş hekimlerimiz, diş köprülerinin yerleştirilmesi konusunda oldukça yeteneklidir. Doğal görünen ve yıllarca sürecek köprüler yapmak için sadece en güçlü, en dayanıklı malzemeleri biziz. Konsültasyon için bugün bizimle iletişime geçin, böylece ağız sağlığınızı iyileştirmeye ve gülümsemenizi iyileştirmeye yardımcı olabiliriz!
0 Comments
Teşekkürler Köprü Diş hakkında çok sorum vardı cevaplarınız bana işik oldu 🙂