Diş köprüsü, diş kaybı nedeniyle çene üzerinde oluşan diş eksikliğini gideren bir tedavi yöntemidir. Diş köprüsü ağız bütünlüğünüzü koruyarak daha rahat yemek yemenizi ve gülümsemenizi sağlar. Köprü diş ,daha çok iki dayanak dişi arasındaki yapay diş (gövde) oluşturur. Yapay diş her iki tarafındaki komşu dişlerden destek alınarak tutunur. Gövde, diş köprüsünün tipine bağlı olarak bir diş kaplaması, bir metal çerçeve kullanılarak dayanma dişine tutturulur. Bir diş köprüsü, porselen, gümüş, seramik, porselenle kaynaşmış metaller veya altın gibi farklı diş malzemelerinden yapılabilir, ancak dişin doğal görünümüne daha yakın olması nedeniyle diş köprüsü yapılırken genelde porselen malzeme seçilir.
Temel olarak 4 tip köprü diş vardır. Bunlar;
Bu, yedek olan dişin bitişik dişlere tutturulmuş iki ankraj kuronu arasında olduğu bir tür diş köprüsüdür. Bu, en popüler köprü diş türüdür ve yalnızca eksik dişin neden olduğu diş boşluğu her iki tarafında da doğal dişlere sahip olduğunda kullanılır.
Geleneksel diş köprüsüne benzer olmasına rağmen, bu tip köprü, eksik dişin yanında tek bir doğal dişin bulunduğu yerlerde kullanılır. Pontic yalnızca bitişik dişe tutturulmuş bir diş tacı ile desteklenir. Bu, yedek dişin ağırlığının bitişik bir dişe dayanacağı anlamına gelir ve bu, bitişik dişi önemli ölçüde zayıflatabilir.
Maryland bağlı köprü ayrıca destek için boşluğun her iki tarafında iki bitişik diş gerektirir. Bununla birlikte, bu tip diş köprüleri diş kronları kullanılarak abutmente bağlanmaz, bunun yerine yedek dişleri desteklemek için metal veya porselen bir çerçeve gerektirir.
Bu tip köprü diş, geleneksel diş köprüsüne çok benzer, ancak destek dişlerin bitişik dişlere güvenmek yerine, köprü diş bir diş implantı tarafından desteklenir. Diş implantı çene içerisine yerleştirilir ve diş köprüsü diş eti çizgisinin üzerine takılır. Bu tip diş köprüsünün ayrıca kemik kaybını önleme gibi ek bir avantajı vardır.
İmplant destekli köprü, tüm tiplerin en sağlam ve en güçlüsü olarak kabul edilir. Bununla birlikte, en pahalıdır ve genellikle implant postunu çene kemiğine yerleştirmek için diş ameliyatı gerektirir. Bu, işlemin tamamlanmasının birkaç ay sürmesini sağlar.
Diş köprü fiyatları genellikle hastalar tarafından seçilen köprü diş türüne bağlıdır. Konsol veya geleneksel diş köprü fiyatları normalde bir yedek diş ve her bir bitişik diş için bir destek kuronu için 10.000 ila 15.000 TL arasındadır. Maryland köprüsü, çerçevesiyle birlikte bir yedek diş için yaklaşık 7.000 ila 10.000 TL’ye mal oluyor. İmplant destekli bir diş köprüsü, 3 veya 4 dişi destekleyebilen iki implant için yaklaşık 15.000 ila 20.000 TL arasındadır. Diş köprü fiyatları, aşağıdakileri içeren bir dizi faktörden etkilenir;
Diş köprü fiyatları, avantajları ve eksiklikleri göz önüne alındığında, bir diş köprüsünün, eksik dişleri yenilemek için uygun fiyatlı ve güvenilir yollar arayan hastalar için iyi bir fikir olduğu sonucuna varılabilir. Dental köprü, diş çürükleri veya diş kayıplarında daha fazla bilgi edinmekle ilgileniyorsanız, bugün Periodent diş hekimliği kliniğimize uğrayın. Profesyonel ve deneyimli diş hekimleri ile iletişime geçmekten çekinmeyin.
İstanbul’da yer alan kliniğimizde ücretsiz muayene olmanız, fiyat ve tedavi sürecinin ne kadar süreceği ile ilgili size net bir bilgi verir. Dilerseniz bizi arayabilir ve randevu oluşturabilirsiniz.
Hemen Ara Whatsapptan Yaz Randevu Al